Klage frå NLM-general

mmedia_2081.jpg
Generalsekretær Ola Tulluan (biletet) i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har sendt skriftleg klage til festkomiteen etter all harseleringa med NLM på 17. mai-festen i Kvås laurdag kveld. Komitéleiar Sven Sunnset seier til kvas.no at han meiner harselasen var på sin plass.

Nekter å kome

Olav Håvetoft nekter å kome på 17. mai-festen hvis Kvås Film skal vise sine filmsnottar. Han er mektig lei av alt vaset derifrå. Diverre for Olav, men det blir snotter også i år.

Gratulerer med nasjonaldagen, folkens! I kveld, etter at du har ete lapskaus, høyrd på tale utan å høyre etter, vore med på leikar og sett på olabilar – får du vite alt!

Kun 200 får mat

Det vert begrensa med mat under 17. mai-festen i morgon kveld. Kun 200 gjester får ete.

Born under 16 år vert prioritert. Det same vert vener av Undeland og medlemmar av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Mat til deira folk var nemleg ein av betingelsa NLM sette for at dei skulle leige ut skulen til 17. mai. Lyngdølar blir ikkje prioritert i matkøa.

Men – mat eller ikkje: Alle får sikkert ein fin kveld. Og om du kjem, vil du få vite kva Olav Vegge nektar for.

Lyngdølar for seg sjølv

Lyngdølar skal i år sitje for seg sjølv, i sin eigen seksjon under årets 17. mai-fest. For at kvåsfolk skal få dei beste plassane, slepp ingen lyngdølar inn før klokka 18.50, ti minutt før festen byrjer.

Det er berre to dagar att – så får du vite kven som var det fyrste sambuarparet i Kvås!

NLM ville sabotere

dsc_0247.jpg
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) hadde helst sett at 17. mai-festen ikkje vart heldt på Kvås vidaregåande skule i år. NLM-leiinga sa fyrst nei til å leige ut lokaler. Men då vakna Anders Gustav Nøkland frå hiet sitt i Spania, og NLM ombestemte seg.

No er det berre tre dager att! Gled deg!

Det nærmar seg

17mai.png
Me avslørar kven som var det fyrste sambuarparet i Kvås. Du vil få sjå og høyre om ein sauebonde frå Kvås som har fått eit bedritent problem. Ein mann frå Rudjord benektar ryktene han er utsett for, og me ser ikkje bort ifrå at det blir tale om nedleggjinga av Kvås vidaregåande skule.

Det er snart syttande mai – Noregs nasjonaldag. Det betyr samstundes at det er folkefest i Kvås. Og det er der du får vite ALT.

Verperekord

bilde-1.jpg
Kvås vidaregåande skule leggjast ned. På butikken ser me på grafane at omsetninga går ned. På idrettsfronten gjer ikkje Kvås sitt fotballag anna enn å tape. Det er med andre ord mykje negativt i bygda for tida.

Då er det velsigna godt å kunne registrere på ein ikkje namngjeven nettstad at det settast verperekord i Kvås. I Elvekroken har nemleg Tide Ekroll verpa over ett snes egg i laupet av ei veke!

No får du Kvås-vêret

ver.png
Lurer du på om du skal kle deg i kortebukser eller regnbukser i morgon? Undrast du på om du kan finne fram sandalane eller om du framleis må gå med støvlar? Eller planlegg du å gjødsle plenen – og berre venter på regn?

kvas.no kan hjelpe deg. Me har inngått ei unik avtale med yr.no som gir deg detaljane rundt vêret. Klikk på «Vêr» i menyen – og du får svar på alt som ha med vêret i Kvås å gjere.